15 ian. 2012 | 10:45

Limbajul semnelor se invata cu… manusa AcceleGlove

ACTUALITATE
Limbajul semnelor se invata cu... manusa AcceleGlove

AcceleGlove

Doar spuneam ca ar mai multe stiri de la CES 2012… E adevarat, scena targului de tehnologie a fost bombardata cu gadget-uri a caror utilitate ar fi putut fi cu usurinta dezmintita, insa au fost si cateva dispozitive care veneau cu solutii la probleme reale.

AcceleGlove by AnthroTronix este o manusa cu USB care face un lucru miraculos: te ajuta sa inveti de unul singur limbajul semnelor, folosind o sumedenie de senzori integrati in diverese puncte ale manusii din imagine.

Manusa se conecteaza la un PC si este citita printr-un soft care poate cu precizie foarte mare sa aprecieze miscarile degetelor pentru a transmite un mesaj prin limbajul semnelor. Desi mai este mult de lucru pe partea de software, interesant este ca deja poate sa inteleaga si sa interpreteze peste 25.000 de cuvinte in acest limbaj. In aceasta ecuatie mai intra si un webcam, de asemenea conectat la PC si care, pe langa faptul ca poate inregistra miscarile mainii pentru o vizionare ulterioara, ajuta si software-ul sa urmareasca mai bine daca exersati corect.

AcceleGlove este rezultatul unui proiect american al Institutului de Cercetare si Training pentru Oamenii cu dizabilitati, finantat de National Science Foundation.

Printre altele, in pachetul de 300 de dolari mai gasiti un Software Development Kit, care va permite sa invatati computerul sa raspunda la tot felul de comenzi facute din mana. Nu este oare aceasta o utilizare extrem de inteligenta a avansului tehnologic?

Mai jos, cateva filmulete demo cu sistemul de recunoastere a miscarilor mainii: