Leaf Credo te ajuta sa faci poze de 40 de megapixeli pe bune
Chiar daca multi utilizatori cred ca megapixelii s-au devalorizat din cauza aparitiei unor telefoane precum Nokia 808 PureView, realitatea este cu totul alta. Atata timp cat megapixelii de 808 sunt interpolati pentru a genera o poza de 5 sau 8 mega pixeli, e bine de stiut ca exista solutii si pentru captura la o rezolutie greu de perceput cu mintea libera.
Mamiya Leaf, un producator cu experienta din domeniul aparatelor de captura de varf, cu format mediu, a creat o serie de module pentru 645DF, si nu numai, cu un senzor de 40, 60 si 80 mega pixeli. Oricum, vorbim de camere de cateva zeci de mii de dolari, al caror body-ul este impartit in doua: o zona care defineste captura si una care defineste calitatea rezultatului ei. Practic, in functie de buget puteti conecta chiar si un sistem de captura pe film, daca modulul respectiv se potriveste ansamblului 645DF – un fapt departe de a fi exclus.
In acest caz, vorbim de o noua serie de module pentru captura in format digital care sunt dominate de un ecran touchscreen cu o rezolutie de 1,15 mega pixeli, unghiuri de vizibilitate excelente si o calitate a panoului care-i da acestuia din urma puterea sa afiseze 16 milioane de culori fara probleme. Aceleasi 3 module a caror diferenta majora este data de rezolutia suportata pentru continutul foto capturat vin cu un micro procesor dual core ce ajuta teribil de mult la o viteza sporita pentru vizualizarea rezultatelor, focus sau editare. Datorita noului ecran vom vedea si o noua interfata un pic mai performanta si mai prietenoasa. Pentru transferul datelor se poate folosi o interfata USB 2.0, USB 3.0 sau FireWire 800.
Pentru a aprecia pe ce puteti cheltui 29,995 euro, 24,995 euro, respectiv 14,995 euro, sa vedem cateva specificatii referitoare la Leaf Credo 80, 60 si 40.
Dimensiunea fizica a senzorului intr-un astfel de kit full frame cu raport de aspect 4:3 variaza de la 53,7 x 40,3 mm pana la 43,9 x 32,9 mm in cazul celi mai compact senzor de 40 MP. Timpul de expunere variaza de la 1/10.000 pana la 60 de secunde, singura exceptie fiind Leaf Credo 80 care sare pana la un timp de expunere de 120 de secunde. Viteza de captura la o astfel de rezolutie, la care o imagine necompresata are un minim de 40 MB si un maxim de 80 MB, variaza de la 0,7 cadre pe secunda pana la 1,2 cadre pe secunda. Pentru stocare se folosesc CFU-uri UDMA 6 si 7, iar partea cea mai buna este ca la capitolul compatibilitatea noile kituri sunt compatibile cu extrem de multe solutii de la Phase One, Mamiya, Hasselblad, Contax, etc.
Daca bugetul va permite sa ajungeti la 100.000 de euro cand vine vorba de instrumente de captura fotografica, astfel de solutii nu sunt exagerate, daca nu este cazul de asa ceva situatia devine un pic mai complicata. Pentru a intelege mai bine ce sunt aceste camere merita sa accesati site-ul producatorului http://www.mamiyaleaf.com.