19 iul. 2012 | 14:30

Justitia britanica a decis: Galaxy Tab nu a copiat iPad

ACTUALITATE
Justitia britanica a decis: Galaxy Tab nu a copiat iPad

Apple si Samsung duc un razboi global de care nu este strain niciun pasionat al gadget-urilor portabile. Chiar daca in anumite tari precum Germania sau Statele Unite Apple a avut castig de cauza in instanta, in Marea Britanie compania coreeana a reusit sa invinga.

samsung vs apple

Judecatorul Colin Birss a stabilit ieri ca tabletele Samsung nu au copiat in niciun fel designul si software-ul din iPad. Mai mult, a declarat ca aceste device-uri „nu sunt la fel de cool” precum tabletele de la Apple si a obligat compania din Coupertino sa recunoasca faptul ca Samsung nu a plagiat. Metoda aleasa este afisarea unui banner pe site-ul britanic al Apple si publicarea de reclame in mai multe reviste (Financial Times, Daily Mail, Guardian Mobile si  T3), al caror scop este sa informeze cititorii de aceasta hotarare a instantei.

Evident, Apple nu va sta degeaba si va incerca sa atace aceasta hotarare la Curtea de Apel a Marii Britanii. In cazul in care nu va avea castig de cauza nici acolo, compania va fi obligata sa se conformeze verdictului dat de Colin Birss.