09 oct. 2012 | 10:00

Huawei are probleme grave cu Statele Unite

ACTUALITATE
Huawei are probleme grave cu Statele Unite

Huawei este numele unei companii populare in tara noastra mai ales datorita terminalelor mobile, modemurilor si routerelor provenite de la operatorii de telefonie mobila.

Huawei embargo retelistica sua australia china

In urma unei investigatii desfasurate in Statele Unite, Huawei aproape ca si-a pierdut dreptul de a comercializa echipamente de retelistica proprii din cauza unei colaborari cu guvernul Chinez. Mai precis, US House Permanent Select Committee of Inteligence a recomandat tuturor companiilor din SUA sa inceteze sa achizitioneze echipamente de infrastrcutira IT de la Huawei.

Motivul respectivei recomandari este legat de posibilitatea unor eforturi de spionaj industrial pe care Huawei s-ar putea sa le intreprinda. De partea cealalta a baricadei, oficialii Huawei au afirmat ca nu s-au gasit in cadrul investigatiilor intreprinse de americani nici un fel dovezi al unui astfel de comportament, singurul lucru evident fiind ca deznodamantul procesului a fost predeterminat.

Dupa 11 luni de tratative, Huawei se mandreste cu nivelul de transparenta pe care l-a manifestat in speranta solutionarii acestor probeleme, mergand pana la deschiderea usii fabricii din Shenzen pentru o inspectie asupra conditiilor de munca efectuata de americani. Din pacate, nimic nu a putut sa schimbe preconceptia americanilor.

Mai trist decat atat pentru Huawei este un deznodamant asemanator obtinut in Australia. In cazul acestei regiuni insa, rezultatul a fost un pic mai radical, motiv pentru care este interzisa prin lege comercializarea tuturor echipamentelor de retelistica ale Huawei in teritoriu.

In cazul nostru este suficient ca o singura tara din Uniunea Europeana sa se autosesizeze in legatura cu aceste practici pacatoase ale Huawei si in scurt timp vom vedea embargouri legate de orice echipament de retelistica ale multinationalei chinezesti.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele