14 feb. 2012 | 10:00

Google are OK-ul pentru achizitia Motorola local si global

ACTUALITATE
Google are OK-ul pentru achizitia Motorola local si global

Google Moto

Decizia Comisiei Europene s-a repetat si la Departamentul de Justitie din SUA, asa ca Google are deja unda verde la nivel local si global pentru achizitia Motorola. De altfel, scenariul din SUA a aparut chiar la cateva ore dupa ce Comisia Europeana, prin comisarul Joaquin Almunia, a votat ca e de acord cu achizitionarea Motorola Mobility de catre Google pe motiv ca ,,in sine aceasta achizitie nu prezinta un pericol pentru competitie”.

In aceste conditii, desi achizitia Motorola in valoare de 12,5 miliarde$ a fost privita cu reticenta la nivel global, concluzia a fost una singura: Google are nevoie de portofoliul de patente al Motorola mai mult decat de abilitatile de constructor hardware ale fabiricii. Pentru ca fiecare decizie pozitiva trebuie receptionata cu un gram de precautie, si in  acest caz votul pozitiv a venit cu mentiunea ca ,,nu vom ezita sa luam masurile necesare pentru a opri orice utilizare anticompetitiva a patentelor”.

Pentru a evita eventualele procese de monopol, timp de aproape 1 an Google s-a luptat prin tribunale sa argumenteze de ce nu ar fi vreun pericol daca ar detine in portofoliul de activitati Motorola Mobility.

E cineva care nu era convins ca Google cumparase deja Motorola de atata timp?

Google Moto 2