20 feb. 2012 | 18:11

Google anunta Chromebook-uri mai rapide

ACTUALITATE
Google anunta Chromebook-uri mai rapide

Sundar Pichai, senior vice president la divizia Chrome a precizat intr-un interviu ca vor lansa in curand o serie noua si mai rapida de Chromebook-uri.

Acestea sunt vesti bune pentru cei care doareau sa investeasca intr-un Chromebook dar au fost dezamagiti de lipsa de performanta si viteza a acestora. Sunt curios insa cine ar dori sa isi achizitioneze un device care are dimensiunile unui netbook insa se misca mai greu decat un smartphone de generatie noua. Google are insa in vedere aceste probleme existentiale, acesta fiind si motivul pentru care primul model a fost oferit gratuit pentru testare anumitor utilizatori selectati.

„Ramanem deocamdata foarte concentrati pe dezvoltarea acestui produs. Am primit un feedback pozitiv si ne orientam acum catre urmatoarea generatie. Vom imbunatati aspecte legate de dimensiuni, simplitate si securitate.” a decralart Sundar Pichai catre CNET.com intr-un interviu luat de curand.

Update-urile aduse lui Chrome odata la fiecare 6 saptamani sunt de asemenea un pas inainte in construirea noii platforme. De retinut ca Chromebook-ul va fi destinat doar celor care navigheaza pe internet si care bineinteles doresc sa plateasca destul de putin pentru aceasta functie. Pentru jocuri sau editare de imagini de inalta rezolutie avem in continuare laptopul obisnuit la dispozitie.

Sistemul de operare trebuie de asemenea revizuit pentru a face fata task-urilor obisnuite si de asemenea pentru a putea rezista nebuniei actuale cu tabletele si ultrabook-urile. Probabil la acestea se referea si raportul de saptamana trecuta pentru Android 5.0 „Jelly Bean” care mentiona o versiune imbunatatia de Chrome care sa functioneze alaturi de Windows 8.