10 apr. 2012 | 15:00

Google adauga suport pentru accelerare hardware in emulatorul de Android

ACTUALITATE
Google adauga suport pentru accelerare hardware in emulatorul de Android

SDK-ul de Android include multe unelte utile, printre care si un emulator al sistemului de operare mobil, care poate fi folosit pentru a testa aplicatiile realizate, fara a necesita un dispozitiv fizic. Din pacate, viteza emulatorului era foarte slaba, intrucat totul se facea la nivel software.

Cel mai nou update renunta la aceasta abordare si foloseste hardware-ul computerului de pe care ruleaza. Astfel, orice functie mai pretentioasa din punct de vedere grafic, va folosi direct placa video din computer pentru a face calculele necesare. Odata cu noua accelerare prin GPU, vine si suportul pentru OpenGL ES 2.0, care ofera posibilitatea de a rula jocuri si orice alte aplicatii 3D direct in emulator.

De asemenea, acum SDK-ul stie cum sa virtualizeze instructiunile ARM pentru a fi mai usor de digerat nativ de procesoarele x86. Rezultatul este performanta dubla fata de varianta anterioara a suitei de dezvoltare.

Pentru detalii complete despre cum functioneaza noile aditii si alte informatii referitoare la SDK-ul Android, intotdeauna exista informatii pe blog-ul Android Developers.