11 sept. 2012 | 12:30

Facebook prezinta prieteniile dintre tari

ACTUALITATE
Facebook prezinta prieteniile dintre tari

Dupa ce am vazut modul in care reuseste Wolfram Alpha sa interpreteze informatiile de pe Facebook, acum a venit momentul ca gigantul in socializare sa isi genereze propriile statistici referitoare la relatiile de prietenie dintre utilizatori.

facebook

Facebook tocmai a lansat o harta interactiva, prin intermediul careia puteti vedea legaturile de prietenie dintre diverse tari. Realizata impreuna cu studioul de design Stamen, harta isi propune sa afiseze intr-un mod grafic in ce tarii exista cei mai multi prieteni ai utilizatorilor de Facebook din alte tari.

Cercurile se schimba in dimensiune si culoare in momentul in care faceti click pe alta tara, iar in dreptul cercurilor mai mari figureaza si numele tarii reprezentate. In plus, in partea de jos a paginii de cele mai multe ori este scris si motivul pentru care exista legaturi atat de stranse intre 2 sau mai multe tari. De exemplu, in momentul in care faceti click pe Romania, in partea de jos apare mesajul: Romania are cele mai stranse legaturi cu Italia. La 1 ianuarie 2011 in Italia erau aproximativ un milion de romani, cu 9,1% mai mult decat in anul anterior. Cu 21,1% din totalul strainilor, Romanii reprezinta cea mai mare comunitate de straini din Italia.

Partea de informatii suplimentare legate de anumite legaturi poarta numele de Closer Looks. Incercand sa nu afiseze doar niste buline, Facebook a colaborat cu o agentie specializata pe relatii internationale pentru a lamuri mai multe legaturi interesante. E greu de inteles de exemplu legatura extrem de stransa dintre Brazilia si Japonia, sau dintre Nepal si Australia. Daca vreti si mai multe informatii legate de respectivele motive puteti face un simplu click pe Closer Looks si veti fi dus pe o alta pagina.

Pentru a afla raspunsurile la intrebarile de mai sus, sau doar pentru divertisment, merita sa intrati pe pe cea mai noua sectiune din Facebook Stories, un serial marca Facebook care-si propune sa urmareasca modurile unice prin care oamenii profita de serviciul de socializare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele