11 apr. 2012 | 10:45

Dream On – Exista si aplicatii care te ajuta sa visezi frumos!

ACTUALITATE
Dream On - Exista si aplicatii care te ajuta sa visezi frumos!

Dream-On-iOS-App

O noua aplicatie de iPhone, prezentata la Festivalul International de Stiinta din Edinburgh, isi propune sa faca o ceva incredibil. Si, avand in vedere faptul ca la baza are o echipa de psihologi care nici macar nu cer bani pe aplicatie, eu zic ca merta incercata.

Aplicatia este intitulata Dream On si, prin intermediul senzorilor din iPhone, va monitorizeaza somnul sau, mai bine zis, foiala din pat. Partea interesanta vine acum: in momentul in care ati incetat sa va mai miscati si sunteti in cel mai adanc somn, initiaza o melodie ambientala linistitoare si confortabila. Eeee… suna bine, nu?

Rolul respectivei melodii este sa se sincronizeze la nivel de inconstient cu visul pe care tocmai il aveti si sa vi-l ghideze intr-un loc mai placut. Desi s-ar putea sa nu mearga din prima seara, Richard Wiseman – profesor la Universitatea din Hertfordshire afirma cu incredere ca aplicatia, la a carei dezvoltare a participat, va invata obiceiurile de somn si devine din ce in ce mai utila si eficienta.

Aplicatia Dream On este disponibila momentan doar pe App Store. Pe website-ul oficial www.dreamonapp.com, este infatisata ca un experiment social, insa ideal ar fi sa va trimiteti catre serverul Dream On log-urile referitoare la ciclurile de somn pentru ca in timp aplicatia sa poata fi perfectionata.

Si inca ceva: exista un buton direct in aplicatie cu ajutorul caruia puteti da share pe Facebook visului si va puteti tag-ui prieteni care v-au aparut in vis. Cooool!

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele