Culmea Hacking-ului
In online, tot mai multi utilizatori se cred hackeri sau incearca sa deprinda anumite aptitudini care ar putea sa ii includa in acest grup mai mult sau mai putin elitist de internauti.
Hackerii sunt responsabili anual pentru o multime de actiuni care provoaca pierderi sau dereglari de cele mai multe ori financiare care sunt ulterior remediate sau recuperate. Dar oare care ar fi culmea hacking-ului? Ei bine urmatoarea frontiera pentru hackeri ar putea fi dispozitivele medicale responsabile de mentinerea in viata a unor pacienti.
Concret, in cadrul unei conferinte pe teme de securitate informatica, cercetatorul Barnaby Jack a demonstrat cum un pacemaker poate fi programat prin wireless sa trimita socuri mortale, de 830 de volti catre inima unui pacient care il are implantat. Mai mult decat atat, aceste pacemakere comunica intre ele pana la o distanta de 10 metri, ceea ce inseamna ca un virus care rescrie firmware-ul unui astfel de dispozitiv poate fi responsabil de un adevarat masacru.
Demonstratia a fost facuta cu scopul de a atentiona producatorii asupra pericolului potential si a nevoii de implementare a programelor de securitate informatica atat in industria de sanatate cat si in cea farmaceutica. Cu alte cuvinte specialistii americani cauta sa preintampine manifestarea unei astfel de culmi a hack-ingului, sa speram ca vor reusi la timp.