26 iul. 2012 | 10:50

Cofondatorul Valve: Windows 8 e o catastrofa

ACTUALITATE
Cofondatorul Valve: Windows 8 e o catastrofa

Cu toate ca rareori cofondatorul Valve, Gabe Newell, decide sa dea un interviu, in cazul AllThingsD a facut o exceptie, iar afirmatiile au fost cel putin spectaculoase.

Valve Cofounder

Newell a incercat sa sintetizeze perioada de evolutie prin care trecem si sa detalieze viziunea personala asupra viitorului placutei activitati de gaming.

„Nu cred ca un sistem de input care sa implice limba va exista, cred totusi ca vom avea niste benzi pozitionate la incheietura mainilor  si ca vom face chestii cu mainile, acestea din urma fiind extrem de expresive.” Desi s-a ferit sa faca preconizari legate de posibile periferice de gaming create de Valve, acelasi Gabe Newell nu s-a eschivat de la pronosticuri legate de metodele de input ale viitorului.

Referitor la tehnologia touch, care pare extrem de la moda in acest moment, Newell a speculat ca este doar un fenomen pe termen scurt.

Pentru ca foarte multe zvonuri si idei au circulat pe internet cu referire la tranzitia platformei Steam catre Linux, Newell a justificat si aceasta miscare. „Cred ca Windows 8 este o catastrofa pentru oricine din spatiul PC-urilor. Cred ca vom pierde niste producatori de top din domeniul OEM implicati in creatia de PC-uri care se vor retrage din aceasta piata. Daca acest lucru se adevereste, ar fi bine sa avem alternative pe care sa ne axam intr-o astfel de eventualitate.”

Desi pronosticurile cofondatorului Valve sunt in egala masura radicale si pesimiste, cuvintele unor astfel de persoane care au influentat intr-un mod semnificativ domeniile in care activeaza trebuie ascultate cu un pic mai multa atentie. Cine stie, poate Windows 8 chiar e o catastrofa.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele