27 iun. 2012 | 13:00

Cisco lanseaza primul router 802.11ac – aminteste de Connect Cloud

ACTUALITATE
Cisco lanseaza primul router 802.11ac - aminteste de Connect Cloud

Cisco Connect Cloud

Si Cisco a intrat in hora routerelor scumpe care momentan nu pot conlucra cu nici un fel de dispozitiv la viteza maxima specificata. Este vorba de EA6500 – acest router care lucreaza foarte bine pe Wireless N in 2,4 GHz, in timp ce pe 5 GHz promite viteza teoretice, in conditii optime, de 1300Mbps. Ascunde sub carcasa 6 antene, 4 porturi gigabit ethernet si un pret de 220 dolari incepand cu luna august a acestui an. Trebuie retinut ca pe site-ul producatorului este deja gata de precomanda.

Acest nou router, printre alte modele recente, face parte dintr-o familie de routere inteligente, marcate ca atare prin introducerea Cisco Connect Cloud. De una singura, aceasta functie da utilizatorilor de iPhone sau Android posibilitatea sa acceseze setarile routerului, de la distanta, prin internet. Daca lucururile merg cu trebuie, si API-ul din spatele acestei aplicatii castiga adepti, ne putem astepta in orice secunda la aplicatii care te ajuta sa-ti controlezi de la distanta, prin internet tot felul de aparate din casa. Ca un prim exemplu ale acestei functionalitati, exista deja o aplicatie pentru camere IP  – Gemini IP Camera Viewer ce este construita pe API-ul Cisco Connect Cloud. Pentru a profita de intregul amalgam de functionalitate nu ai nevoie decat de un cont gratuit, si sa te autentifici cu acelasi cont pe pagina de configurare a router-ului.

Implementata cum trebuie si cu un numar suficient de dezvoltatori in spate, aceasta initiativa a celor de la Cisco s-ar putea sa fie cea mai serioasa miscare catre o casa inteligenta cu o serie de sisteme interconectate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele