14 mai 2012 | 16:22

Cea mai scumpa camera foto din lume vine de la Leica

ACTUALITATE
Cea mai scumpa camera foto din lume vine de la Leica

Leica Seria Null

Anul trecut am ramas socati de pretul la care a fost vandut un exemplar Leica din seria Null, dar anul acesta avem de-a face cu o camera „putin” mai scumpa.

Asadar, a iesit pe piata un nou exemplar din aceeasi serie de camere prototip care dateaza din 1923 si care au fost produse intr-un numar de 25 de exemplare pentru testele ce au precedat lansarea primului aparat foto Leica pe 35mm. Licitatia a avut loc in cadrul aceleiasi case din Viena, WestLicht, si a inceput de la suma „modica” de 300.000 de euro, valoarea obiectului fiind estimata la aproximativ 800.000 de euro.

Dupa doar 4 minute, licitatia s-a incheiat la suma de 1,8 milioane de euro, care s-a transformat in 2,16 milioane dupa aplicarea comisioanelor, conform theverge.com.

Asadar, o noua cea mai scumpa camera foto din lume, care este de fapt un prototip Leica vechi de 89 de ani si care a batut toate recordurile in materie de pret.

Avand in vedere faptul ca cel putin teoretic ne aflam in plina recesiune mondiala, astfel de achizitii au tot dreptul sa ne uimeasca in cel mai ciudat mod cu putinta. Lasand stupefactia la o parte, sunt curios ce pret ar putea atinge actualul meu aparat foto din gama Ixus peste aproape un secol…