18 iul. 2012 | 14:10

Apple vs. Motorola: Xoom nu arata ca iPad

ACTUALITATE
Apple vs. Motorola: Xoom nu arata ca iPad

Desi ne-am obisnuit sa-i vedem pe cei de la Apple iesind victoriosi din procesele pe patente, un tribunal din Germania a decis ca dreptatea este undeva la mijloc atunci cand vine vorba de similaritatile intre un Xoom si un iPad.

Motorola

Un tribunal regional din Dusseldorf, Germania, a respins ieri procesul celor de la Apple in care se spunea ca tableta Motorola Xoom incalca patentul detinut de Apple pentru designului iPad-ului. Ca precedent, acelasi tribunal a decis in urma cu cateva luni ca Galaxy Tab 10.1N este suficient de diferit de iPad pentru a nu incalca vreun patent.

Aceasta decizie nu vine neaparat ca o surpriza, avand in vedere limitarile elementelor acoperite de un patent pentru design. Majoritatea elementelor fiind interpretabile, mici schimbari ale unghiului marginilor, marimea ramei si alte cateva elemente infime pot fi suficiente pentru a scapa de proces. In ceea ce priveste detaliile deciziei, aparent, judecatorul a vazut cateva similaritati, insa a decis ca Xoom-ul se diferentieaza suficient incat sa nu fie nevoit sa plateasca pentru asta.

Pentru ca trebuia si Apple sa castige ceva, acelasi tribunal a spus ca cererea Motorola de a declara patentul Apple pentru design ca fiind invalid este nejustificata. In conformitate cu legea germana, ambele parti au castigat si pierdut ceva. Ca urmare, costurile de judecata au fost impartite: doua parti sunt acoperite de Apple, a treia de Motorola.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele