03 feb. 2012 | 19:43

AMD ataca piata device-urilor mobile

ACTUALITATE
AMD ataca piata device-urilor mobile

tablete AMD cu Windows 8CEO-ul Rory Read a declarat de curand ca vom asista la intrarea AMD pe piata device-urilor mobile prin intermediul tabletelor cu Windows 8 ce vor fi lansate in decursul acestui an.

Desi momentan nu sunt exprimate planuri clare de patrundere si pe segmentul smartphone-urilor, banuim ca vom asista si la aceasta mutare, din dorinta AMD de a nu ramane in urma celor de la Intel. Conform pocket-lint.com platforma Hondo este cea care va deschide calea spre tablete, asta datorita functiilor care o recomanda: consum redus de energie, tehnologie de fabricatie de 40 nanometri si chipset grafic integrat (APU– accelerated processing unit).

Era oarecum de la sine inteles ca AMD va face aceasta mutare, avand in vedere ca Intel deja ataca piata smartphone-urilor cu ajutorul chipset-ului Medfield.

Ramane sa vedem in ce masura va reusi AMD sa impresioneze si sa isi recastige macar o parte din stralucirea de alta data, pierduta in fata performantelor inregistrate in ultimul timp de cei de la Intel.