15 aug. 2011 | 03:58

Un utilizator adolescent de BBM, a fost arestat in UK din pricina unui mesaj

ACTUALITATE
Un utilizator adolescent de BBM, a fost arestat in UK din pricina unui mesaj

uk-riots-bbm

Nu stiu daca mai este o surpriza pentru cineva insa scandalul din diverse colturi ale Angliei se pare ca a atins cote alarmante.

Atragand atentia, si mai mult, asupra cenzurii si verficarilor din Regatul Unit, un adolescent a fost arestat in urma interceptarii unui mesaj prin sistemul BBM (BlackBerry Messenger). Argumentul arestarii a fost o lege din 2007 intitulata Serious Crime Act. Respectiva lege permite practic incalcari ale vietii private ale cetatenilor fara a fi neaparat nevoie de argumente solide.

Tanarul de 18 ani arestat, care provenea din Essex, momentan se afla in libertate pe cautiune. Aparent, mesajul in cauza instiga la violente suplimentare in zona Londrei. Detalii se vor afla insa cel mai probabil in timpul procesului care va incepe pe 1 septembrie.

Sistemul BBM, extrem de popular printre adolescenti din prisma faptului ca este un mijloc de comunicare gratuit, a mai fost o data folosit intr-un proces.

In ceea ce priveste compania BlackBerry, un reprezentat a declarat ca vor continua sa ajute in continuare autoritatile in situatii ca cea de fata. Desi nu s-au inregistrat inca atacuri asupra libertatii comunicarii pe Facebook sau Twitter, cel mai probabil este doar o chestiune de timp, iar viitorul libertatii de exprimare se afla in linie dreapta pana la o periclitare absoluta.

Sursa: Engadget