27 mai 2011 | 08:13

The Witcher 2 acum fara DRM

ACTUALITATE
The Witcher 2 acum fara DRM

Proaspat lansatul patch pentru The Witcher 2 care aduce jocul la versiunea 1.1 include o surpriza la care nu se astepta nimeni. Aceasta surpriza se datoreaza faptului ca anumiti cumparatori ai variantei de pe disc a jocului sufereau scaderi de framerate cu pana la 30% fata de cei care foloseau versiunea de pe Gog.com.

Ei bine, echipa de polonezi de la CD Projekt RED a cercetat aceasta problema si a realizat ca software-ul folosit pentru protectia la copiere cauza aceste probleme de performanta. Solutia? Eliminarea completa a DRM-ului prin intermediul noului patch.

Initial, CD Projekt a anuntat ca versiunea retail va include un astfel de software pentru protejarea proprietatii intelectuale, menit sa limiteze accesul piratilor la joc inaintea datei de lansare de pe 17 mai. Avand in vedere ca lansarea jocului a avut deja loc, nu prea mai exista motiv pentru pastrarea acesteia, mai ales cand luam in considerare faptul ca versiunea disponibila pe Gog.com nici macar nu includea asa ceva.

Patch-ul include si alte „bunatati” pe langa eliminarea softului intruziv, printre care se numara optiunea de a seta mouse-ul pe modul inverted, insa au fost si reparate cateva quest-uri si multe alte bug-uri.

In plus, primul DLC al lui Witcher 2, Troll Trouble, este inclus direct in patch, deoarece multi utilizatori s-au plans de serverele de DLC care au fost supra-aglomerate. Nu inteleg de ce mai stati aici sa cititi… downloadati patch-ul mai repede!


Sursa: Eurogamer