02 aug. 2011 | 15:14

Skype pentru iPad, lansat si retras

ACTUALITATE
Skype pentru iPad, lansat si retras

Versiunea pentru iPad a popularului serviciu de telefonie prin internet Skype a fost in sfarsit lansata, devenind astfel prima editie dedicata tabletelor.

Din pacate, fericirea utilizatorilor de tablete Apple a fost de scurta durata, intrucat aplicatia a fost scoasa la scurt timp de pe AppStore. Motivul invocat de oficialii Skype prin intermediul Twitter a fost faptul ca aplicatia a fost lansat aprematur, urmand a fi relansata oficial in curand.

Chiar daca dupa achizitia Skype Limited Microsoft a promis in continuare suportul pentru alte platforme detinute de alte companii, acest lucru era destul de greu de crezut. Se pare ca gigantul din Redmond s-a tinut de promisiune si inca lucreaza la prima versiune de Skype pentru tablete, care include mai toate functiile de baza ale aplicatiei.

Cei care au fost pe faza si au descarcat aplicatia in scurtul timp in care a fost disponibila au sesizat ca ofera suport pentru text chat, voice chat si chat video, atat prin WiFi, cat si prin 3G. In timp ce iPad 1 poate doar primi semnal video (din cauza lipsei unei camere), de pe iPad 2 poti si transmite imagini in timp real.

In cazul in care sunteti utilizatori de iPad si simtiti lipsa aplicatiei Skype, faptul ca aceasta a fost publicata din  greseala astazi ar trebui sa va bucure, intrucat o lansare oficiala este iminenta.

Sursa: Electronista