02 nov. 2011 | 10:23

Seagate – mai simplu, mai „vintage” si cu mai multi TB pe hard disk-uri

ACTUALITATE
Seagate - mai simplu, mai

seagate-merges-barracuda-range-renounces-small-platters-for-hun

Plecand de la premiza ca hard disk-urile sale de desktop nu mai erau asa de avangardiste ca in urma cu ceva timp, Seagate incearca sa se reinventeze sau, mai degraba, sa-si treaca divizia de hard disk-uri interne printr-un proces de rebranding.

Pe langa faptul ca face o treaba foarte buna in a integra 1TB de date pe un platan, de aici si motto-ul din logo-ul de mai sus – ,,The power of One”, compania vrea sa renunte la cateva elemente pentru a readuce in actualitate altele un pic mai vechi. Nu stiu daca va aduceti aminte de seria de hard disk-uri Seagate Barracuda, e aproape imposibil sa nu, insa compania producatoare a decis sa renunte le brandurile XT si Green pentru a reveni la un pic mai agresivul: Barracuda.

Noua serie nu va mai include nici un hard disk cu 600 GB per platan, iar 64MB cache si 7200 RPM vor deveni standard. Avantajele sunt o comercializare mai buna si o promovare mai facila producatorii terti de sisteme, avand in vedere ca vorbim de un numar mai mic de branduri interne Seagate.

In ceea ce priveste terminologia, chiar daca s-a renuntat la Green, asta nu inseamna ca noile hard disk-uri nu sunt ecologice, iar performanta asociata cu seria XT cu siguranta o veti regasi in noile hard disk-uri Barracuda XT. In schimb, seria de hard disk-uri Barracuda XT va inlocui seria Momentus XT de hard disk-uri hibride (4GB SSD in loc de cache).

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Primul produs din  noua gama va fi un hard disk de 3 TB cu un pret aproximativ 180 dolari si o data de lansare in viitorul apropiat.