02 dec. 2011 | 11:02

Samsung Galaxy S3 – Procesorul sa fie dual core de 2 GHz?

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S3 - Procesorul sa fie dual core de 2 GHz?

Samsung Galaxy S3 primeste „un nou procesor”, cel putin asa se spune odata cu dezvaluirea celui mai nou CPU al producatorului, Exynos 5250. Acest monstru mobil este succesorul lui 4210, actualul cip care „motorizeaza” Galaxy S2. Cipul va rula la o frecventa nativa de 2 GHz si se presupune ca va fi folosit la fabricarea lui Galaxy S3.

Din punct de vedere al performantei grafice, Samsung precizeaza ca este de 3 ori mai puternic decat predecesorul sau si va suporta rezolutii de 2560×1600, precum si Stereoscopic 3D. WOW! Imi aduc aminte cat a durat sa se implementeze rezolutia de 2560×1600 pentru computere, rezolutie care nici astazi nu este folosita decat de profesionisti sau de entuziasti.

Avand in vedere rezolutia si puterea de calcul oferite de acest cip, cel mai probabil noul terminal va face parte din categoria tablet-phone, ca Samsung Galaxy Note [review].

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Daca doriti sa vorbim de specificatii tehnice, terminalul va avea o latime de banda a memoriei de 12.8 Gbps si a fost construit in litografie de 32 nm. Detine doua nuclee ARM Cortex A15, asta pentru amatorii de denumiri. Se considera faptul ca acest SOC (System on a Chip) va fi primul in varianta mobila ce poate atinge 2.0 GHz.

Realizarea cipului si lansarea lui atat de curand ne face totusi sa ne gandim daca urmatorul terminal nu va beneficia in final de un procesor si mai puternic, avand in vedere cum evolueaza lucrurile. Vom vedea asta la momentul potrivit.