03 mai 2011 | 21:42

Sa fie netbook? Sa fie tableta? Samsung Seria 7 [+VIDEO]

ACTUALITATE
Sa fie netbook? Sa fie tableta? Samsung Seria 7 [+VIDEO]

Samsung Slider 7, samsung seria 7

Chiar daca doar pentru cateva ore a fost valabil link-ul, Amazon a avut ieri disponibil pentru precoamanda un dispozitiv extrem de interesant.

Prezentat ca un hibrid extrem de subtire intre o tableta si un netbook, noul Samsung Seria 7 vine cu un procesor Intel Oak Trail – Atom Z670 – 1,5 GHz, un SSD de 32GB si 2 GB DDR2. Pentru a capta orice moment care se desfasoara in jurul netbook-ului, orientata spre voi aveti o camera de 1,3 MP, in timp ce posteriorul este asigurat de o camera de 3MP. Cum era de asteptat, nu lipseste nici conectica wireless N sau Bluetooth, daca tot s-a renuntat la Ethernet.

Printre parametrii configurabili se numara un SSD de 64Gb, un modem pentru 3G sau WiMAX. Tinand cont ca ecranul este extrem de important la aceste sisteme din ce in ce mai suple, si in cazul acestui model este vorba de un panou de 10 inci cu o rezolutie ideala de 1366 x 768.

Daca toate specificatiile par plauzibile, inclusiv grosimea de sub 2 centimetri si masa de sub 1Kg, ce trebuie testata este autonomia de 9 ore cu care se lauda cei de la Samsung si care ar trebui sa fie asigurata de o baterie cu 6 celule.

Pretul este de 649$, la oferta, sau 699$ in mod obisnuit. Pare o jucarie interesanta, din pacate Windows 7 Home Premium nu cred ca este sistemul de operare ideal pentru o tableta.