16 dec. 2011 | 10:00

RIM anunta veniturile pe Q3 2011 – nu e omul negru asa de negru

ACTUALITATE
RIM anunta veniturile pe Q3 2011 - nu e omul negru asa de negru

Mike-and-Jim-in-Torch

Daca ne-ar incanta teribil sa ne exprimam in culori, in conferinta de anuntare a rezultatelor financiare pe ultimul trimestru lucrurile, chiar daca nu sunt roz in taramul utilizatorilor de BlackBerry, macar sunt mai mult gri decat negre.

RIM a anuntat pentru cel mai recent trimestru din istoria companiei o cifra de incasari de 5,2 miliarde$, cifra care s-a reflectat in 14,1 milioane de terminale livrate. Din aceasta cifra profitul net a fost de 265 milioane$. In ceea ce priveste tableta PlayBook, doar 150.000 de astfel de produse au fost livrate catre utilizatorii finali, o cifra dezamagitoare pentru oricine.  Pentru a intelege impactul real al acestor cifre in piata, dupa anuntul stirii actiunile RIM au scazut cu 7%.

Daca ar fi sa cautam si lucruri bune in comunicatul de presa al celor din spatele BlackBerry, numarul abonatiilor la servicii precum BBM, a crescut, ajungand pana la 75 milioane de utilizatori global.

In perspectiva, pe urmatoarele 3 luni, RIM spera la incasari situate intre 4,6 si 4,9 miliarde$, context in care spera sa vanda intre 11 si 12 milioane de dispozitive. Deoarece sunt constienti ca se afla intr-un declin rapid, cei doi Co-CEO ne-au asigurat ca vor face tot posibilul sa caute motivul declinului si ca vor incerca sa se reinventeze cat mai rapid pentru a castiga din nou succesul de alta data.

In ceea ce priveste urmatoare versiune a PlayBook OS  – 2.0, aceasta se va lansa in luna februarie, din pacate primele smartphone-uri construite in jurul platformer QNX intitulate promitator BlackBerry 10, nu vor ajunge la utilizatori decat in a doua jumatate a lui 2012.