30 nov. 2011 | 10:00

Rezultate pe ultimele 3 luni: Apple e cel mai mare producator de smartphone-uri

ACTUALITATE
Rezultate pe ultimele 3 luni: Apple e cel mai mare producator de smartphone-uri

smartphone-app-marketshare

Avand in vedere ca s-a mai incheiat un trimestru economic si ca SUA inca reprezinta un exemplu concludent in ceea ce priveste piata de terminale mobile, trebuie atrasa atentia asupra statisticilor oferite presei de catre organizatia Nielsen.

Dupa cum se poate vedea cu usurinta pe graficul de mai sus, situatia nu este foarte diferita de acum 3 luni, cand Android-ul era deja pe primul loc ca sistem de operare, in conditiile in care un grup numeros de producatori creeaza aparate.

Apple inca o duce foarte bine atat pe partea de popularitate a sistemelor de operare, cat si in ceea ce priveste vanzarile de terminale iPhone.

In alta ordine de idei, din totalul de abonati la servicii de telefonie mobila din SUA, 44% folosesc un smartphone, iar din acest procent 71% sunt utilizatori de iPhone sau un terminal cu Android. In ceea ce priveste ultimul trimestru din punct de vedere al popularitatii smartphone-urilor, 56% din toate terminalele achizitionate in aceasta perioada au fost telefoane inteligente.

In Romania stiti cam cati dintre noi folosesc smarphone-uri? Cateva procente, ceea ce reprezinta, sigur, o diferenta imensa fata de nivelul de aproape 50% din SUA.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Reintorcandu-ne la grafic, partea rea este ca Windows Phone nu arata foarte bine. In schimb, BlackBerry reuseste sa nu decada considerabil in aceeasi perioada de trei luni.