07 ian. 2011 | 15:07

Panasonic si noile serii de Lumix

ACTUALITATE
Panasonic si noile serii de Lumix

Panasonic are o serie intreaga de noutati din gama Lumix, de la camere cu superangulare de 28 mm, pana la efecte speciale dintre cele mai amuzante.


Modelele FP7 si FP5, din seria de foto compacte Lumix FP, au un obiectiv foarte suplu si zoom optic 4x (echivalent cu cel de 35mm).

DMC-FP7 are un LCD de 3.5 inci la aspect 16:9 si capabil sa isi ajusteze luminozitatea in 11 trepte. Ecranul este tactil, astfel incat ofera acces al diferite functii (Touch AF, Touch Zoom sau Touch Shutter), precum catre functia Beauty Retouch. Da, puteti machia virtual fetele din fotografii, ceea ce pare destul de distractiv. Oricum, daca rezultatul nu vi se pare satisfacator, mai exista si modurile Esthetic, daca va intereseaza curatarea texturii pielii sau albirea dintilor, si Make-up, pentru efecte de fond de ten, ruj sau fard de ochi, in fine, de-ale fetelor. Bineinteles, imaginile pot fi incarcate pe retelele sociale.

Tehnologia Intelligent Resolution este prezenta, astfel incat functia Intelligent Zoom permite extinderea zoom-ului cu aproximativ 1,3, ajungandu-se de la un zoom optic de 4x la un echivalent de 5x. Oricum, exista si functia Extra Optical Zoom, care duce pana la 9x, in cazul modelului FP7, si 8,4x in cazul FP5, pentru fotografii realizate la rezolutia de 3 megapixeli. Aparatele suporta si fotografii la aspect 1:1, in afara aspectelor conventionale 4:3, 16:9 si 3:2. Memoria interna a aparatelor a fost marita la 70MB.

Procesorul de imagini este Venus Engine VI, iar camerele au viteza de declansare de 0,006 secunde (pentru modelul FP7) si 0,005 secunde (pentru modelul FP5). Valoarea maxima ISO este 6400.

Pentru video, capabilitatile sunt de 1280 x 720p la 24 cadre pe secunda (FP7), respectiv 30 cadre pe secunda (FP5), pe langa inregistrarile normale VGA (640 x 480) in format Motion JPEG.


DMC-FS18 de 16.1 megapixeli si DMC-FS16 de 14.1 megapixeli sunt doua noi modele de camere foto compacte cu obiectiv superangular de tip retractabil LEICA DC de 28mm si zoom optic 4x.

Aparatele integreaza procesor de imagine Venus Engine VI, iar prin functia Intelligent Zoom, zoom-ul optic de 4x poate fi marit la 5x.

Modului iA(Intelligent Auto) i-au fost adaugate functiile AF Tracking si Intelligent Exposure,  stabilizatorul de imagine MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer), care previne aparitia imaginilor neclare cauzate de tremurul mainilor, precum si functiile Intelligent ISO Control (pentru a inregistra clar subiectii in miscare), Face Detection si Intelligent Scene Selector.

Noile camere foto DMC FS18 si FS16 pot inregistra video la 1280 x 720p la 24 cadre pe secunda (FS18) / 30 cadre pe secunda (FS16), pe langa inregistrarile normale VGA (640 x 480) in format Motion JPEG. Memoria interna a aparatelor a fost marita la 70MB.

Tot cu obiectiv LEICA DC superangular de 28 mm sunt echipate si noile Lumix-uri DMC-FS37 si FS35, dar cu un zoom optic dublu, de 8x.

DMC-FS37 are incorporata tehnologia Smart Touch Screen in LCD-ul de 3 inci, iar procesorul de imagini Venus Engine VI este, de asemenea, prezent la ambele modele, cu tehnologia Intelligent Resolution. DMC-FS35 este echipat cu un Intelligent LCD de 2,7 inch fara Touch Control.

Inregistrarea de imagini este realizabila la o rezolutie de 16,1 megapixeli, iar pentru video exista capabilitati HD la 720p.

Panasonic are camere noi si in seria S, potrivite pentru fotografi incepatori. Modelele S1 si S3 sunt dotate doar cu functiile de baza, care insa asigura perfomante optime la fotografiere: MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer), pentru a preveni efectele generate de tremuratul mainilor, precum si functiile Intelligent ISO Control, Face Detection si Intelligent Scene Selector.

Noile camere au un ecran LCD de 2,7 inci si incorporeaza un nou obiectiv superangular LEICA DC de 28 mm si zoom optic 4x, iar procesorul de imagine este Venus Engine VI. Rezolutia este de cu 14.1 megapixeli pentru DMC-S3 si de 12.1 megapixeli pentru modelul DMC-S1.

Camerele foto pot inregistra clipuri video HD la 720p.