19 iun. 2011 | 16:07

OWC a lansat SSD-uri de pe alta lume

ACTUALITATE
OWC a lansat SSD-uri de pe alta lume

OWC Mercury Electra 6GB SSD, Mercury Electra 6GB SSD, OWC Mercury Electra

Other World Computing sau OWC, cum ii spun prietenii, o companie specializata in upgrade-uri mai degraba decat in crearea de produse noi, a lansat in aceste zile o serie de SSD-uri create sa exploateze specificatiile standardului SATA 3.0 – 6GBps.

Intitulate Mercury Electra 6GB SSD, noile produse incep de la 120GB si merg pana la 480GB in capacitate, cifre care nu sunt neparat deosebite si cu siguranta nu sunt mai deosebite decat performanta aferenta acestor produse.

Propulsate de cel mai nou controller SandForce, noile jucarii cu memorii NAND se lauda cu viteze reale de citire de aproximativ 556MB/secunda, iar cand vine vorba de scriere 523MB/secunda este cifra magica.

Chiar daca performanta aferenta este departe de a fi negijabila, din pacate pretul este extrem de inaccesibil. Pentru a va face o idee, 230$ va sunt suficienti pentru achizitiona cea mai mica versiune, de 120GB, in timp ce incapatoarea versiune de 480GB sare la aproximativ… 930$.

Daca ar fi sa facem o analogie, modelul de 480GB este echivalentul unui laptop actual zdravan la capitolul performanta. Tinand cont insa ca cei de la OWC isi permit sa tine un hotline deschis 24 ore din 24 si 7 zile din 7 cu ajutorul caruia, daca aveti vreo problema cu SSD-ul, il puteti schimba sau va puteti lua banii inapoi, putem afirma fara sa exageram ca Other World Computing are incredere in produsele sale. Nu?


Sursa: Engadget