23 sept. 2011 | 01:54

Nu a durat mult si s-a schimbat CEO-ul la HP

ACTUALITATE
Nu a durat mult si s-a schimbat CEO-ul la HP

meg-whitman-hp

Dupa ce a stat mai putin de 1 an in fruntea companiei HP, Leo Apotheker a fost fortat de imprejurari sa paraseasca incinta. Noul CEO este o doamna pe numele de Meg Whitman care, chiar daca este extrem de zambitoare in poza de mai sus, are un trecut foarte serios.

Dupa ce cativa ani a fost CEO la eBay si acum ceva timp si-a incercat norocul la candidatura pentru guvernator al statului California, Meg Whitman, un membru de mult ani in consiliul de administratie al HP, se pare ca vrea sa stea pentru mult timp in functia de CEO. Desigur, durata sederii tine si de performanta, insa, luand in calcul fiasco-ul cu Palm si scaderea actiunilor cu nu mai putin de 47%, sunt doua elemente care arata ca mai jos de atat nu are cum sa scada compania.

Chiar daca aventura cu WebOS i-a costat pe cei de la HP 1,2 miliarde de dolari, tinand cont ca Whitman este persoana care a transformat eBay dintr-o companie cu cateva zeci de angajati intr-una dintre cele mai populare site-uri de pe internet, s-ar putea ca aceasta doamna sa aiba ce e nevoie pentru a intoarce in directia care trebuie destinul celui mai popular producator de PC-uri.

Pe langa faptul ca Whitman a anuntat ca e mandra si entuziasmata sa lucreze la HP, afirmand ca are incredere in importanta companiei HP pentru Silicon Valley, California, Statele Unite si pentru intreaga lume, aceasta schimbare a mai avut cateva repercursiuni. Ray Lane, un alt membru al consiliului de directori, a fost numit Executive Chairman of the board of directors.

Pe ordinea de zi pentru noul CEO sunt explorarea optiunilor in ceea ce priveste valorificarea sistemului WebOS si luare unei decizii in ceea ce priveste separarea business-ului de PC-uri de restul companiei, mentinand sau nu acelasi brand.