29 iun. 2011 | 11:54

Noul VAIO Z – notebook high-end

ACTUALITATE
Noul VAIO Z - notebook high-end

Sony Vaio Z, Vaio Z

Sa incepem cu pretul. Vorbim de un notebook Sony cu ecran de 13,3 inci in diagonala care costa 2.294 dolari sau, daca doriti si docking station-ul, ajunge la 3.270 dolari. Reconfortant poate fi faptul ca primiti pe langa docking station si un panou Full HD, calitate care, chiar daca nu am experimentat-o, tinand cont ca vorbim de 1920 x 1080 la doar 13,3 inci, are toate sansele sa fie o placere.

La doar 1,18 kg, noul Vaio Z, care reuseste sa fie egal cu 16,65 mm in grosime,  se apropie cu cateva elemente de design de VAIO X, daca si-l mai aduce aminte cineva. La interior vine cu un procesor Core i7 la 2,7 GHz, 8GB RAM, un cip grafic Intel HD Graphics 3000, un SSD de 256GB, un webcam de 1,3 megapixeli, iar in ceea ce priveste panoul, cu o densitate de pixeli de 1600 x 900.

Chiar daca sunt multe elemente de plastic, inclusiv clapita care acopera portul ethernet, intreaga structura a notebook-ului este sustinuta de fibra de carbon, particularitate care ii confera acestuia un grad deosebit de confort. Vine cu doua porturi USB, dintre care unul e USB 3.0, un port HDMI, un VGA si o iesire pentru casti. Un SD Card reader si un Memory Stick reader sunt, de asemenea, prezente.

Marea inovatie din aceasta configuratie este data de implementarea de Lightpeak a celor de la Intel care, pe langa portul USB 3.0 (ati citit bine), consuma si o iesire optica.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Sony Vaio Z/|height={400px}]

Chiar daca, regretabil, aceasta implementare de Lightpeak este compatibila doar cu Docking station-ul celor de la Sony, tinand cont de functionalitatea din acest dispozitiv atasat, s-ar putea sa nu regrete foarte multi investitia. Pe langa 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0, o unitate optica blu-ray, un port HDMI, si un VGA, acest dock include un cip grafic dedicat – AMD Radeon HD 6650M cu 1GB RAM dedicat.

Desi acest ansamblu de functii vine cu o alimentare suplimentara doar pentru dock, partea buna este ca nu veti avea nevoie de doua cabluri de alimentare, docking station-ul facand o treaba foarte buna in a impinge curent prin acelasi port light peak si catre bateria notebook-ului.

Sony Vaio Z, Vaio Z

O alta noutate si demonstratie deosebita de inginerie este posibilitatea utilizarii a nu mai putin de 4 display-uri simultan la un laptop, incluzand, desigur, panoul laptopului. Astfel, cu doua panouri conectate la docking station, unul la portul HDMI sau VGA al notebook-ului, puteti cu usurinta sa aveti o experienta Eyefinity propulsata de un notebook. Tinand cont ca vorbim de un ultraportabil, daca standard noul Z se descurca cu usurinta timp de 6,5 ore departe de priza cu bateria standard integrata in carcasa, cu ajutorul unei baterii suplimentare puteti ajunge fara probleme la 13 ore.

In cazul in care va intrebati care este configuratia low-end de la aceasta jucarie, raspunsul este un procesor Core i5 si 4GB DDR3.

Sursa: Engadget