24 mai 2011 | 14:50

Noi zvonuri legate de tableta Amazon

ACTUALITATE
Noi zvonuri legate de tableta Amazon

Amazon Kindle, Amazon tabletFaptul ca Amazon este creatorul celui mai popular dispozitiv de tip E-book Reader se pare ca nu este suficient pentru unul din pionierii comertului electronic. Daca 2011 este, aproape sigur, anul in care Amazon va crea primele tablete, un analist din Silicon Valley se pare ca detine ceva mai multe informatii legate de acest subiect, reusind sa raspunda la unele din cele mai importante intrebari referitoare la acest viitor gadget.

Asadar, se pare ca vor fi doua formate de dimensiune, de 7 si 10 inci in diagonala, iar tableta va ajunge la utilizatori inaintea Craciunului din acest an. Panoul folosit va fi de tip LCD, eventual unul cu tehnologia Fringe Field Switching, si va fi creat de catre Samsung.

Pe partea de procesor, este aproape sigur ca va fi folosita viitoarea generatie de Tegra Quad Core de la NVIDIA, unul din cei mai seriosi concurenti pentru actualul SoC Apple A5.

Aparent, Amazon ar fi vrut sa fie deschizator de drumuri cu un tip de panou hibrid care ar avea in componenta atat un LCD color, cat si un display asemanator conceptului de E-Ink, din pacate nici Qualcomm, nici Pixel Qi nu au putut promite livrarea unor astfel de panouri decat in 2012-2013. Sa fie oare aceste noi modele suficiente pentru a castiga si mai multi adepti pentru tablete?


Sursa: PCmag