26 iul. 2011 | 10:30

Londra schimba prefixul la viteza de internet

ACTUALITATE
Londra schimba prefixul la viteza de internet

Virgin Media

Chiar daca putem afirma cu mandrie ca ne situam printre primele locuri de pe planeta cand vine vorba de media nationala de banda de internet, intotdeauna vor exista cateva experimente reusite care sa influenteze semnificativ acest top.

In aceste zile e vorba de Virgin Media, un provider de internet ca si RDS-ul nostru de toate zilele, care experimenteaza cu viteze de 1,5Gbps. Adica undeva in Londra, pe Old Street, intr-o zona  cunoscuta sub numele de Silicon Roundabout, un grup de companii norocoase experimenteaza cu viteze de download si upload mai mari decat ar permite o placa de retea obisnuita: 1,5 Gbps, respectiv 150Mbps.

Avantajul noii tehnologii folosite pentru a livra in casele oamenilor astfel de viteze este unul major, deoarece compania foloseste aceeasi infrastructura ca acum cativa ani, care se gaseste deja in casele a peste jumatate din cetatenii englezi.

Tinand cont ca pana in acest moment recordul mondial la acest capitol era de 1Gbps, afirmatia Ministrului Englez al Comunicatiilor are o semnificatie si mai mare: ,,Anul trecut Primul Ministru a definit ca scop transformarea zonei de est a Londrei intr-un rival de clasa mondiala pentru Silicon Valley. Evolutii tehnologice precum cea apartinand Virgin Media ne vor ajuta sa transformam aceasta ambitie in realitiate.”