16 dec. 2011 | 14:18

Kindle se vinde ca painea calda

ACTUALITATE
Kindle se vinde ca painea calda

Vanzari Kindle

Daca acum doua luni, cei de la Amazon pareau ca se chinuie sa isi gaseasca profiturile, aflati ca mai nou produsele Kindle se vand ca painea calda. Destul de secretosi din fire, producatorii nu au facut publice cifrele exacte. Totusi, oficialii au declarat ca pentru a treia saptamana la rand familia Kindle s-a vandut in mai bine de un milion de exemplare.

De aici deducem ca Amazon distribuie peste 4 milioane de device-uri pe luna, ceea ce este fara indoiala un adevarat boom pentru companie. Ar fi interesat de vazut ce pondere are tableta Fire in aceste vanzari record, pentru ca, asa cum stiti, din noua familie Kindle mai fac parte si e-book reader-ele Touch si Kindle.

Conform declaratiilor, Fire-ul ar fi cel mai popular produs de pe Amazon, iar de la lansare si pana acum vanzarile sale ar fi continuat sa creasca. Personal, cred ca momentan tot e-book reader-ele intregesc vanzarile, iar Fire-ul probabil ca isi va atinge target-ul dupa sarbatori.

Cert este ca inclusiv la noi pe piata exista un interes sporit pentru noua linie de gadget-uri Amazon. Majoritatea magazinelor online au inclus in oferta atat Kindle Touch cat si Kindle Fire. Singura problema in Romania, ramane pretul destul de mare comparativ cu cel din State. Daca pe Amazon puteti achizitiona un Touch pentru 99 de dolari si un Fire pentru 199, la noi Mos Craciun va trebui sa plateasca aproape dublu pentru aceleasi produse.

Sursa: Ubergizmo