23 dec. 2011 | 11:30

Jacob Goldman, creatorul primei interfete grafice pentru PC a decedat la 90 de ani

ACTUALITATE
Jacob Goldman, creatorul primei interfete grafice pentru PC a decedat la 90 de ani

Jacob Goldman

Majoritatea manualelor sustin ca prima interfata grafica si prima utilizare a unui mouse a fost facuta cu ajutorul sistemelor Macintosh, insa pana si Steve Jobs in biografia sa a recunoscut ca cea mai de seama inspiratie a venit din laboratoarele PARC ale Xerox.

Palo Alto Research Institiute este locul in care multe creatii ale lumii moderne au fost definite, insa fiecare inovatie in parte de catre un om stiinta a fost supervizata de cate un cercetator.  Jacbob Goldman a pus bazele PARC impreuna cu Xerox, iar inainte de acest job, acesta lucra la divizia de cercetare  a Ford Motor Company. Ca orice om de siiinta respectat, dupa iesirea la pensie a fost numit membru in comisia de conducere a mai multor companii, cea mai faimoasa fiind chiar celebra inventatoare a fotocopiatoarelor.

Ieri, la 90 de ani, Jacob Goldman s-a stins din viata lasand in urma pe langa o avere foarte mare, o mostenire tehnologica: mouse-ul si prima interfata care seamana teribil cu ce avea de oferit primul sistem Mac sau primele editii de Windows.