11 apr. 2011 | 15:13

Jack Tretton ofenseaza un pic concurenta

ACTUALITATE
Jack Tretton ofenseaza un pic concurenta

Jack Tretton, CEO-ul SONY Computer Entertainment America, unul dintre oamenii care stau la baza conceptului si succesului PlayStation, a facut un set de afirmatii nu foarte prietenoase la adresa concurentei, referindu-se in special la Nintendo, intr-un interviu acordat revistei Fortune saptamana trecuta. Pentru a va face o idee in ceea priveste succesul lui Sony PlayStation 3, care este principalul aducator de profit in bratele SCEA, la nivel global a ajuns in bratele a 49,2 milioane de utilizatori, in timp ce Nintendo Wii a bucurat nu mai putin de 86,3 milioane de posesori.

Chiar si in aceste conditii, Tretton a afirmat ca, in timp ce XBOX 360 si Wii incep sa piarda ,,carbuni”, PS3-ul este mai relevant ca sursa divertisment ca niciodata. Asta nu ar fi o problema insa in ceea ce priveste noua consola 3DS a spus ca nici o persoana in jur de 20 de ani nu ar folosi un Game Boy, acest dispozitiv fiind destinat doar babysitter-ilor. Din pacate realitatea il contrazice pe CEO-ul SCEA cu un alt argument irefutabil, pana in acest moment s-au vandut 146 milioane de DS-uri si doar 67 milioane de PSP-uri.

Legat de viitorul NGP, Tretton a afirmat ca, indiferent daca pretul va fi un pic peste cel al concurentei, viitoarea consola, cel putin la inceput, va fi vanduta in pierdere fata de costurile de productie. Tinand cont ca acelasi scenariu s-a aplicat si in cazul PS3-ului, si s-ar putea sa nu fi fost gresit, ramane sa vedem daca in lupta gamingului portabil nu cumva vor castiga telefoanele inteligente in fata consolelor dedicate.

Sursa: CNN