10 mart. 2011 | 11:25

iOS a ajuns la 4.3

ACTUALITATE
iOS a ajuns la 4.3

Cu doua zile inainte de lansarea iPad 2 [preview] in Statele Unite ale Americii, Apple a dat drumul in eter la versiunea 4.3 de iOS.

Va veni preinstalata pe iPad 2, insa si ultimele doua generatii ale tuturor dispozitivelor cu iOS vor putea beneficia de cateva functii noi. Mai precis, utilizatorii de iPhone 3GS, iPhone 4 [review], iPod Touch 3G, 4G, iPad si Apple TV vor putea trece la noul soft.

Printre cele mai importante schimbari se numara posibilitatea de a folosi iPhone-ul 4 ca hotspot mobil, astfel cei care au un abonament de date il vor putea imparti pe wireless cu pana la 3 dispozitive. Printr-o functie intitulata iTunes Home Sharing, tot continutul din libraria iTunes va putea fi vizualizat pe iPhone, iPod Touch sau iPad, atata timp cat sunteti in aceeasi retea locala. Daca profitati de protocolul AirPlay, cu un AppleTV de exemplu, acum puteti trimite pe calea aerului catre TV o varietate multe mai mare de continut de la un iPhone, iPod sau iPad.

In noua versiune Apple promite si imbunatatiri considerabile la procesarea continutului JavaScript in Safari cu ajutorul unui nou motor de procesare intitulat Nitro, insa va trebui sa experimentam mai mult pentru a ne face o parere. Daca va incanta foarte mult ideea de Video Out din iPad, iPhone 4 sau iPod Touch 4G acum puteti, cu ajutorul unui adaptor HDMI intitulat Apple Digital AV Adapter sa va oglinditi in format 720p toata activitatea de pe dispozitivul portabil pe TV.