07 apr. 2011 | 15:12

Intel creaza procesoare cu 10 core-uri

ACTUALITATE
Intel creaza procesoare cu 10 core-uri

procesoare, Intel, Xeon, Xeon E7, 10-core, Hyper Threading, lansare

Bine a zis cine a zis ca nu trebuie sa ne mai ponderam entuziasmul pentru faptul ca noile telefoane si tablete imbratiseaza procesoare cu doua core-uri, daca nu din alt motiv macar din cauza faptului ca Intel a lansat o noua familie de procesoare Xeon E7, care pot avea pana la 10 core-uri fizice, si 20 virtuale (Hyper Threading).

procesoare, Intel, Xeon, Xeon E7, 10-core, Hyper Threading, lansare

Chiar daca Intel ne-a obisnuit sa lanseze procesoare optimizate pentru consum mic sau pentru o performanta foarte mare, noile procesoare Xeon sunt considerate a avea o constructie foarte bine balansata, perfecta pentru orice tip de sarcini, indifierent de gradul de dificultate. In comparatie cu veche generatie, Xeon 7500, Intel a specificat o crestere a performantei de pana la 40% iar tinand cont ca nu vom vedea unul din noile procesoare testat prea curand, va trebui sa-i credem pe cuvant.

La capitolul preturi, o astfel de performanta nemaintalnita in domeniul PC-urilor, cat si al serverelor, vine cu preturi incepand de la 774$, pana la 4.616$. Din pacate, Intel nu-si misca rotitele fabricilor pentru nici o comanda mai mica de 1000 de bucati. Cum ziceam, mai avem de asteptat pana vedem un astfel de procesor testat in Cinebench.

Sursa: HotHardware