23 mart. 2011 | 20:02

GPS-ul din iPhone mai capata o functie

ACTUALITATE
GPS-ul din iPhone mai capata o functie

Se numeste Contour si este o companie al carei nume nu va spune foate multe, presupun, dar care se ocupa cu productia de camera foto/video cu abilitati de offroad. Mai precis, este vorba de legaturi intre camera si casca unui biciclist/motociclist, si nu numai.

Cu cea mai noua camera a sa, compania a creat ContourGPS, un dispozitiv care, pe langa abilitatile deosebite de filmare, vine cu o aplicatie de iPhone care permite streaming de continut prin Bluetooth, direct de la obiectivul camerei pe ecranul iPhone-ului [review iPhone 4]. Aplicatia este disponibila deja, gratuit, in AppStore. Totusi, streaming este o functie prea banala, chiar daca este realizat prin Bluetooth.

Prin urmare, aplicatia va permite utilizatorului sa schimbe in timp real si cativa parametri de filmare ai camerei, oferind utilizatorului controlul deplin asupra continutului care se inregistreaza de deasupra capului sau.

Din pacate, camera nu va veni cu aceasta functionalitate adaugata gratuit. Un dispozitiv intitulat ConnectView, care poate fi integrat in interiorul camerei si care costa 30 de dolari, poate fi achizitionat deja in Statele Unite, urmand sa ajunga si in Europa.