04 iul. 2011 | 09:29

Facebook se da pe video chat

ACTUALITATE
Facebook se da pe video chat

Chiar daca momentan e la nivel de zvon, pe 6 iulie cel mai probabil va fi anuntul oficial, in urmatoarele saptamani avem toate sansele sa putem face video conferinta direct din browser accesand Facebook.com. La baza acestei functionalitati se pare ca se afla Skype.

Pentru a intelege mai bine cum a ajuns Skype in aceasta ecuatie, trebuie sa retineti doua elemente: Microsoft a achizitionat Skype cu 8,5 miliarde de dolari in acest an (tranzactie care aparent nu s-a finalizat), iar in 2007 Microsoft, intr-un moment de inspiratie, a investit 240 milioane dolari in Facebook.

Desi exista indicatii si in legatura cu un proiect de aplicatie desktop pentru acelasi serviciu, din pacate nu vom putea sti mai multe decat dupa eveniment. Abia atunci vom intelege daca implicarea Microsoft in ceea ce priveste viitorul Facebook se rezuma doar la licentierea unui protocol sau este mai mult de atat. Daca va intereseaza cine din interiorul Facebook s-a ocupat de dezvoltarea proiectului, e vorba de echipa al carei sediu este in Seattle.

Facebook, Facebook invite

Sursa: Techcrunch