09 feb. 2011 | 16:07

Ce pregateste Verbatim pentru CeBIT 2011

ACTUALITATE
Ce pregateste Verbatim pentru CeBIT 2011

Probabil stiti, intre 1 si 5 martie urmeaza un alt targ de tehnologie, CeBIT, care va avea loc in Germania, la Hanovra. Iar companiile deja incep sa ne tachineze cu noutatile pe care le vor prezenta in mai putin de o luna.

Verbatim a anuntat deja ca va prezenta primul drive micro USB codat hardware pe 256biti AES.

Noul HDD Store ‘n’ Go Executive II ofera SuperSpeed USB 3.0 [review], capacitate de stocare de 750GB si criptare hardware 256bit AES. Executive II are un design lucios, minimalist, cu patru variante cromatice (negru, grafit, argint si bronz) si include un buton cu senzor tactil pentru activarea unor functii predefinite. HDD-ul Executive II va fi disponibil din luna martie 2011.

Verbatim Store ‘n’ Go USB 3.0, compatibil cu sistemele de operare Windows, Mac si Linux, dar si cu interfetele USB 2.0/1.1, are viteze de transfer de pana la 100MB/sec pe sitemele USB 3.0. Variantele disponibile vor fi de 16GB, 32GB si 64GB.

Conceput initial ca inlocuitor intern al HDD-urilor de laptop, SSD-ul de 2.5” de la Verbatim asigura viteze de transfer ale datelor de pana la 250MB pe secunda viteza de citire si 220MB pe secunda viteza de scriere. Versiunile vor fi de la 64GB pana la 256GB si vor include un adaptor de slot 3.5” si cablu de alimentare pentru instalarea pe desktop-uri. Unitatea va fi de asemenea disponibila intr-un kit de imbunatatire DIY, cu software de ghosting, cablu de transfer a datelor si instructiuni detaliate pentru facilitarea instalarii de catre utilizator.

Secure Data Micro USB este prima memorie micro USB echipata cu criptare hardware 256bit AES. Memoria USB este un dispozitiv de stocare securizata si poate fi folosit pentru o gama larga de activitati legate de afaceri in mod similar oricarei memorii USB standard. Asigura protectia impotriva furtului sau scurgerii de date prin criptarea si protejarea totala impotriva vizulizarilor neautorizate.