17 dec. 2011 | 13:00

Ce face lumea pe console, dar mai ales ce facea acum un an?

ACTUALITATE
Ce face lumea pe console, dar mai ales ce facea acum un an?

nielsen

Nielsen, o companie specializata in chestionare si statistici, tocmai a dat publicitatii cele mai noi informatii legate de obiceiurile utilizatorilor de console de gaming, care mai recent sunt mai putin folosite pentru gaming.

De ce? In primul rand, din cauza unor servicii de streaming care, din pacate, cel putin momentan, nu sunt disponibile si in tara noastra (de exemplu, Netflix, Hulu, MLB sau ESPN), un procent de 14, 15 si respectiv 33% din utilizatorii de XBOX 360, PS3 sau Wii au petrecut vizionand continut video online. Avand in vedere ca numarul serviciilor de video on demand, care imbratiseaza aceste console, sub o forma sau alta,  este in continua crestere, in 2010 un numar de utilizatori cu aproape 50% mai mic viziona clipuri de pe diverse portaluri online.

Daca ar fi sa mai atragem atentia asupra unui aspect care iese la iveala din graficul de mai sus, acesta ar fi dat de diferentele majore de obiceiuri pe care le au utilizatorii diverselor console. Cei care au XBOX 360, 34% din timp se joaca online, utilizatorii de Wii 55% din timp se joaca offline in schimb ce posesorii de PS3 foarte mult il folosesc ca player de Blu-ray-uri si DVD-uri.

Legat de aceste obiceiuri de utilizare, cei de la Nielsen au afirmat ca streaming-ul de continut video sau audio nu a afectat neaparat perioadele de gaming, ci mai degraba a marit timpul petrecut in fata TV-ului conectat la console.

Voi faceti si altceva in afara de gaming pe console?