11 mart. 2011 | 14:17

Camerele video Canon se aliniaza pentru Thunderbolt

ACTUALITATE
Camerele video Canon se aliniaza pentru Thunderbolt

Canon s-a anuntat ca urmatoarea companie care preia tehnologia Intel Thunderbolt. Fara a fi facute referiri directe privind planurile de implementare, s-a lasat sa se inteleaga ca va fi utilizata in special pentru camerele video care au nevoie de o performanta mare.

Portul de 10Gbps „va aduce noi niveluri de performanta si simplitate pe piata fabricarii video”, a spus un oficial Canon responsabil de divizia produselor video a grupului, Hiroo Edakubo.

Tehnologia va fi folosita, desigur, pentru transferul mai rapid a continutului video. Calitatea HD, la nivelul sau peste nivelul 1080p, necesita mult timp de transferare, copierea durand excesiv, chiar se face catre un computer care foloseste eSATA sau FireWire 800. De ce sa nu fie redusa toata povestea la cateva minute, daca tot se poate?

Adoptarea Thunderbolt de catre Canon reprezinta o decizie importanta si pentru Apple, pana acum singura companie care are Thunderbolt, tehnologie pe care o utilizeaza in noile MacBook Pro. Oricum, accentul a fost pus pe hard drive-uri externe ultra-rapide. Alti producatori de computere probabil nu vor urca in barca Thunderbolt pana in 2012.

Apropo de MacBook Pro, fiti pe faza, ca urmeaza ceva special 🙂


Sursa: Electronista