01 dec. 2011 | 13:50

British Library pune 300 de ani de ziare online, gratuit

ACTUALITATE
British Library pune 300 de ani de ziare online, gratuit

british-library-digitizes-300-years-worth-of-newspaper-archives

Chiar daca putine lucruri sunt la fel de pretioase precum accesul la informatie, British Library a dat drumul in aceste zile la British Newspaper Archive, in traducere libera „arhiva britanica de ziare”.

Daca vreti sa asociati niste cifre la realizarea descrisa mai sus, aveti in vedere ca e vorba de aproximativ 300 de ani de ziare, aproximativ 4 milioane de pagini totalizand 65 milioane de articole, din toate regiunile Regatului Unit. Website-ul www.britishnewpaperarchive.co.uk a fost realizat in colaborare cu Brightsolid, o companie specializata in publicatii online.

Merita retinut ca, pe langa faptul ca intregul continut este indexat dupa o varietate mare de criterii, fiecare articol poate fi si descarcat pentru lectura ulterioara. Daca partea de descarcare in format PDF necesita plata unui abonament, vizualizarea de continut online, in schimb, este complet gratuita.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Ca proiecte ulterioare, chiar daca munca realizata pare de o amploare incredibila, pe parcursul urmatorilor 10 ani, Brightsolid impreuna cu Biblioteca Britanica si-au propus conversia in format digital a peste 40 de milioane de pagini de text.