10 mai 2011 | 13:03

Asus, „putin” contra Apple?

ACTUALITATE
Asus,

Asus Eee PC, Eee PCAsus pregateste un Eee PC “mortal” pentru luna iunie si un model irezistibil pentru bugete mici, de sub 200 de dolari, pentru a accentua si mai mult diferenta de pret intre Apple si alti producatori. Cel putin asa sustin surse citate de DigiTimes, care, stim, au ei relatiile lor secrete.

Referitor la ce vor contine Eee PC-urile, nu avem informatii, dar este foarte probabil sa auzim de un Atom N570 dual-core sau AMD Fusion.

Oricum, se pare ca cei de la Asus au fost nevoiti sa isi amane putin Eee PC-urile – e vorba de numai aproximativ 350.000 de netbook-uri livrate in aprilie, ca urmare a impactului covarsitor pe care tablete precum iPad l-au avut in piata.

De altfel, desi laptopurile merg multumitor, vanzarile Asus fiind in crestere, zona netbook-urilor aduce mai putine bucurii, tocmai din cauza valului starnit de tableta Apple. Vorbim de un pret mai mare, e adevarat, dar si de un grad ridicat de portabilitate, autonomie crescuta a bateriei, performante bune si, de ce nu, un design diferit.