09 apr. 2010 | 01:44

Telefonul lui Zeus

ACTUALITATE
Telefonul lui Zeus

CPT001

Producătorul de telefoane de lux Mobiado a dezvăluit o creație care l-ar face invidios şi pe Brâncuşi… Surprinzătoare? Nu. Mai mult decât surprinzătoare! Un telefon… dintr-o bucată de marmură solidă. Asta da creativitate, trebuie să recunoaștem.

CPT001.Telefonul concept CPT001, prezentat zilele trecute, are literele și detaliile gravate cu aur. Iar ecranul… ei bine, ecranul, care este tactil, firește, e realizat dintr-o piesă maaare de safir. Butoanele sunt din aur, iar la unul dintre capete vei găsi un ceas mecanic, bineînţeles tot din aur. E ca în poveștile cu zâne, în care totul lucea de-ți fura privirea,  castelul era din aur, scările din marmură, paharele din cristal (Swarovski, să mai modernizăm povestea). Să mergem mai departe… cei de la Mobiado admit că ideea unui telefon din marmură poate părea … puțin neobișnuită, însă asta numesc ei gândire ”out-of-the-box” în design, iar pasiunea pentru elementele avangardiste este esențială în creațiile lor.

De altfel, compania face un istoric al creațiilor proprii care au făcut istorie în domeniul telefoanelor mobile de lux:

2004: Professional – primul telefon CNC creat din aluminiu folosit la aeronave.

2005: Professional EM – primul telefon făcut din lemn exotic.

2007: Luminoso – tot primul telefon… dar acesta avea butoane din cristale de safir. Și primul telefon 3G de lux.

2008: Professional 105ZAF – primul mobil cu partea frontală și cea din spate create în întregime din cristale de safir. Iar Professional 105GMT a fost primul model de celular cu ceas mecanic.

2009: Grand 350PRL – primul telefon 3,5G de lux cu tastatură completă Qwerty şi care a inclus safir, rubin, diamante. Iar modelul Grand 350 Pioneer a fost tot primul – primul care a folosit fragmente dintr-un meteorit.

Vă mai interesează și specificațiile tehnice ale acestor piese de colecție? Păi dacă sunt de colecție înseamnă că nu intenționați să le folosiți, așa că mai bine vă invit la o vizionare:

[galleria gid=”Mobiado”]