15 mai 2010 | 01:46

Sony inca nu se avanta sa provoace Apple iPad

ACTUALITATE
Sony inca nu se avanta sa provoace Apple iPad

Sony-iPad-tabletSony contempla ideea de a crea o tableta care sa concureze serios cu iPad, insa deocamdata nimic in plus. In pofida vanzarilor peste asteptari ale iPad, de peste un milion in mai putin de o luna de la lansare, Sony are nevoie de mai multe dovezi ca piata tabletelor prezinta cu adevarat interes pentru consumatori, a spus vicepresedintele diviziei de produse, Mike Abary.

“Ne-am tot gandit de cativa ani sa dezvoltam o tableta, nu din cauza Apple, ci datorita oportunitatilor interesante pe care le creeaza”, spune Abary intr-un interviu. ”iPad a creat o noua oportunitate… acum putem analiza in mod corect daca piata chiar este pregatita pentru asta.” Momentan, cei de la Sony ”nu sunt convinsi ca piata este suficient de mare pentru a fi justificata lansarea unei tablete proprii”.

Declaratiile risipesc speculatiile potrivit carora Sony se grabeste sa calce pe urmele Apple, Hewlett-Packard, Dell si a celorlalti producatori PC in piata tabletelor.

Pentru moment, interesul Sony se indreapta catre segmentul Reader, in incercarea de a tine pasul cu Amazon.com, producatorul Kindle, lider de piata. Dispozitivele folosesc in principal pentru citirea cartilor si a revistelor in format electronic. Sony are in vedere imbunatatirea mai ales la nivelul conectivitatii wireless si al duratei de viata a bateriei, potrivit Abary. De asemenea, compania lucreaza cu furnizori pentru dezvoltarea de e-readere color.

Partenerul actual, E Ink, detinut de producatorul de display-uri taiwanez Prime View International, a spus ca va oferi tehnologia color pana la inceputl lui 2011. Chipmaker Qualcomm a produs o tehnologie similara e-ink, numita Mirasol.


Sursa: Bloomberg