11 iun. 2010 | 11:37

Samsung trece la atac: ecranele noastre AMOLED sunt mai bune decat cel al iPhone 4

ACTUALITATE
Samsung trece la atac: ecranele noastre AMOLED sunt mai bune decat cel al iPhone 4

samsung vs apple

La nici trei zile de la lansarea noului telefon Apple, una dintre companiile rivale pe acest segment de piata a si atacat direct performantele dispozitivului mobil. Mai exact, reprezentantii Samsung sustin ca ecranele AMOLED produse de ei sunt mai bune decat ecranul multitouch Retina Display utilizat in constructia noului iPhone (produs de LG Display), oferind un contrast ridicat si culori mai clare, eliminand si orice limita legata de unghiul de vizibilitate.

Atacul poate fi considerat un raspuns la declaratiile lui Steve Jobs de la lansarea noului telefon Apple, oficialul concluzionand ca Retina Display este mult mai bun decat ecranele AMOLED la capitolul rezolutie.

”Structural vorbind, tehnologia IPS LCD utilizata de Apple nu o poate ajunge din urma pe cea AMOLED”, a declarat un oficial Samsung cotidianului Korean Herald, adaugand ca prin marirea de patru ori a rezolutiei ecranului, claritatea iPhone 4 este pestea cea oferita de ecranul Galaxy S cu doar 3-5%. In schimb, Retina Display consuma cu 30% mai multa energie decat ecranele AMOLED.

Cred ca cei de la Samsung au omis sa vorbeasca despre inconvenientele ecranelor AMOLED, si anume vizibilitatea aproape inexistenta la lumina (pe care am avut ocazia sa o remarc la momentul testatrii telefonului Galaxy Spica, precum si preturile foarte ridicate de productie. Sa speram ca Galaxy S nu va mai fi afectat de aceste probleme, prin integrarea unui ecran Super AMOLED.