05 nov. 2010 | 14:08

Qualcomm, in cel putin 10 tablete dual-core. CES 2011 da startul

ACTUALITATE
Qualcomm, in cel putin 10 tablete dual-core. CES 2011 da startul

Qualcomm va avea un val de dispozitive “motorizate”, intrucat cipurile companiei vor fi incluse in multiple tablete. Detaliile sunt asteptate cu ocazia CES 2011, care va marca inceputul unui an al tabletelor, sunt de parere oficialii.

Cel putin zece astfel de tablete de la producatori diferiti vor integra procesoare Snapdragon dual-core, a declarat presedintele Steve Mollenkopf.

Segmentul „este dificil de spus” daca va foarte popular, potrivit oficialului, dar Qualcomm se implica in dotarea acestor dispozitive stiind ca tarile mai sarace nu vor adopta tabletele in viitorul apropiat.

„In lumea dezvoltata cred ca vom vedea tendinta lansarii unor tipuri diverse de dispozitive, in special datorita faptului ca nu exista o piata a laptopurilor pe care sa o inlocuiasca”, a explicat Mollenkopf.

Marele val de lansari va veni in preajma CES 2011, targul de la Las Vegas care se desfasoara la fiecare inceput de an, in ianuarie. Multi dintre partenerii confirmati ai Qualcomm, precum HTC, au amanat momentul pana in 2011 pentru a beneficia de versiunea optimizata a Google Android pentru tablete, Honeycomb. Bineinteles, situatia a avut si castigatorii sai, avantajul Apple fiind de necontestat prin posibilitatea de a vinde iPad pe o piata lipsita practic de concurenta.

Primele device-uri cu chipset-uri LTE 4G ar trebui sa apara de anul acesta, majoritatea modemuri pentru Verizon (Statele Unite). Producatorii de telefoane mobile se stie ca lucreaza la smartphone-uri LTE, dar multe dintre acestea nu vor fi lansate mai devreme de inceputul anului viitor.

In prezent, aproximativ 77% dintre telefoanele Android folosesc cipuri din linia Snapdragon, in special dispozitivele HTC.


Sursa: Electronista