Zonele din România în care sunt salarii de 1.000 de euro. Aici câştigă românii cei mai mulţi bani

Zonele din România în care sunt salarii de 1.000 de euro. Aici câştigă românii cei mai mulţi bani
Zonele din România în care sunt salarii de 1.000 de euro. Aici câştigă românii cei mai mulţi bani

Potrivit uneia dintre cele mai mari firme de recrutare, aproape jumătate de milion de români și-au căutat de muncă în perioada 15 august – 15 septembrie, fiind atrași de salariile mai mari oferite de angajatori.

Cele mai mari salarii din România

Analiza datelor din ultima lună de pe platforma BestJobs arată că București se află în fruntea clasamentului când vine vorba despre cea mai mare ofertă salarială medie. Aici, salariile sunt cuprins între 957 de euro și 1387 de euro net, pentru poziții în domenii precum Vânzări, Management, Medicină sau IT.

La o diferență extrem de mică de primul loc se află Cluj-Napoca. Salariile aici se situează între 879 de euro și 1269 de euro net, pentru job-uri similare în aceleași domenii. În județul Timiș, domeniile cu cele mai atractive oferte sunt Medicina, IT, Marketing, Agricultură sau Zootehnie și Inginerie și Producție.

În Timiș, salariile lunare nete sunt foarte apropiate de cele din Cluj. Mai exact, aici salariile sunt între 851 și 1.155 de euro lunar net. La niveluri foarte apropiate, următoarele două județe care completează topul cu cele mai mari salarii oferite de angajatori sunt Iași și Ilfov.

În cele două județe, domeniile cu cele mai atractive oferte salariale medii sunt Specialiști-Tehnicieni, Marketing, Construcții sau Instalații, Medicină și IT. Intervalul salarial este între 742 de euro și 1.075 de euro pentru județul Ilfov și 740 de euro și 1.063 de euro pentru județul Iași.

Cele mai căutate job-uri din țară

La nivelul întregi țării, domeniile care au atras cele mai multe aplicații în ultima lună au fost: Vânzări, cu peste 78.000 de aplicări, Financiar și Contabilitate, cu 45.500 de aplicări, și Management cu 42.000 de aplicări.

În jur de 850 de candidați au aplicat pentru un loc de muncă de Consultant Call-Center care nu necesită neapărat o experiență anterioară. De asemenea, oferă training plătit și posibilitatea de a lucra de acasă.

Un număr de 760 de candidați și-au depus CV-ul pentru una dintre cele 31 de poziții deschise în cadrul unei agenții imobiliare. De regulă, se caută colaboratori în mai multe orașe și se solicită minim 1 an de experiență.

De asemenea, angajații primesc în schimb bonusuri de performanță, training dar și portofoliu de clienți. De exemplu, un post de Specialist în Recrutare care oferă un program flexibil și salariu de 4.000 de lei net, atrăgând peste 700 de candidați.

Cei mai activi în ultima lună, dintre angajatori, conform numărului de anunțuri publicate pe platformă, au fost Allianz Services, apoi Orion Innovation, urmați de Bosch Service Solutions, Ana & Cornel și Enel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI