10 aug. 2022 | 20:01

Zonele din Grecia unde poți să rămâi fără mașină. Mare atenție când mergi în vacanță

Diverse
Zonele din Grecia unde poți să rămâi fără mașină. Mare atenție când mergi în vacanță
Grecia înregistrează o creștere masivă a furturilor de mașini

Care sunt zonele din Grecia unde poți să rămâi fără mașină? Deși ne planificăm în cel mai mic detaliu vacanțele, întotdeauna intervine imprevizibilul. Indiferent unde am merge, fie în România, sau în Grecia, de exemplu, nu luăm în calcul un amănunt. Este extrem de important. Faptul că s-ar putea să rămâi fără mașină, intră la categoria imprevizibil, chiar și din parcarea unui hotel. Zicem că ar fi cazul să  luați în considerare acest aspect. Din acest motiv am decis să vă prezentăm care sunt zonele din Grecia unde poți să rămâi fără mașină. Așa că, mare atenție când mergi în vacanță!

Grecia înregistrează o creștere masivă a furturilor de mașini

În ultimii trei ani, chiar și în pandemie, autoritățile elene s-au lovit de o creștere a acestor tipuri de furturi. Deși există securitate în parcările hotelurilor, sau chiar în spațiile publice, numărul furturilor de mașini a crescut.

Autoritățile de acolo iau măsuri urgente împotriva ridicărilor frecvente de vehicule sau componente. „Parcați-vă mașina în zone păzite”, avertizează poliția elenă cu privire la creșterea numărului de cazuri.

Hoții folosesc echipamente speciale și copiază semnalul de pe comutatorul cheii. Cele mai multe mașini sunt furate pentru piese de schimb, iar de multe ori sunt sustrase piese, conform plângerilor celor rămași pietoni.

Piesele de schimb sunt vândute mai ușor și la jumătate de preț. Cel puțin două grupuri sunt implicate în jafuri – securitate și tehnic.

Din interogatoriile hoților de mașini capturați, poliția a constatat că, în majoritatea cazurilor, furturile au fost comandate de clienți ai service-urilor auto care căutau piese originale la un preț redus. Poliția a sporit patrulele de pază în zonele turistice și a recomandat o atenție sporită atunci când oamenii își parchează mașinile.

Mare atenție când mergi în vacanță!

Cu toate astea, mulți turiști români se plâng că au rămas pietoni, după ce li s-a furat mașina, chiar din spațiile publice. Un astfel de caz a fost relatat recent de un român într-un grup de Facebook:

„In cursul noptii de 4 spre 5 august mi s-a furat autovehiculul Ford kuga din parcarea privată, a apartamentului propriu din Nea Kallikrateia. Menționez iarz e proprietate privată imobilul, nu e hotel, motel sau pensiune.”, spune internautul.

Conform unor alți internauți, hoții pot fura o mașină, chiar și atunci când deții un vehicul cu keyless entry. În acest caz, spune un internaut, maşina se poate deschide dacă te-ai apropiat de ea cu cheia în buzunar, dacă maşina este parcată relativ aproape de locul de cazare:

„Există transpondere cu care hoţii caută cheia, amplifică semnalul şi stabilesc comunicaţia bidirecţională cu alt transponder aflat chiar lângă maşină. Păstraţi cheia într-un container Faraday (cutie metalică).

Ca să evitaţi eventuale metode bazate pe VIN-ul maşinii, obturaţi-l cu ceva când părăsiţi maşina (de regulă se vede la baza parbrizului). După cum mai spunea cineva, nu ignoraţi nici mijloacele fizice de blocare.

Sunt foarte eficiente şi relativ ieftine (blocare volan sau pedale). Toate astea fiind zise, cel mai eficient antifurt este un CASCO beton (păstraţi certificatul de înmatriculare asupra dvs).”, este sfatul acestuia.

Care sunt zonele din Grecia unde poți să rămâi fără mașină

Dar, cu toate astea, și cu toată suplimentarea polițiștilor eleni, există zone din Grecia unde poți să rămâi fără mașină. Un reprezentant al grupului „Forum Grecia” de pe Facebook a dat detalii despre aceste zone care ar trebui evitate, mai ales dacă ești cu mașina personală:

„În general, disparițiile de mașini apar în zonele mai rău famate din Atena, Salonic sau chiar Halkidiki. Sunt zone continentale ale Greciei, iar hoții pot să dispară mai ușor cu mașina furată sau cu bunurile.

Turiștii să încerce să nu lase la vedere obiecte valoroase când opresc mașina într-un loc, pentru că ele pot fi o tentație pentru un potențial hoț.

Cel mai recent caz a fost semnalat noaptea trecută, 9 spre 10 august, în Atena, lângă portul Pireu.”, spune reprezentantul grupului.

Așadar, mare atenție când mergi în vacanță în Grecia. Riști să ți-o transformi într-un adevărat dezastru. Mai ales dacă nu ți cont de sfaturile celor care au deja experiență.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Capital.ro
Mercur a ieșit astăzi din retrograd. Toate zodiile trebuie să fie atente la ce urmează | Date importante care ne influențează viața
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro