Zona din România unde se deschide o nouă fabrică. Vor fi multe angajări, investiția este de un miliard de euro

Zona din România unde se deschide o nouă fabrică. Vor fi multe angajări, investiția este de un miliard de euro
Investiția de un miliard de euro ar putea revigora economia zonei

Zona din România unde se deschide o nouă fabrică. Una din marile companii americane deschidea în România două fabrici, în 2019. Compania produce aici extrudate din aliaj dur de aluminiu de înaltă rezistență. Compania produce aceste elemente pentru industria aero, fiind recunoscută pe plan mondial. La trei ani de la acel moment Universal Alloy Corporation vor să mai investească aproximativ un miliard de euro în România. Recent au anunțat planul de construcție a unei noi locații. Investiția este făcută în parteneriat cu un alt gigant, Varta, și în cele două noi locații se vor produce baterii pentru mașini electrice. Intenția celor două companii era anunțată în aprilie de Roxana Mînzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Universal Alloy Corporation și Varta, investiție de un miliard de euro

Deși România trece prntr-o perioadă extrem de volatilă, din punct de vedere economic, iată că apare această informație despre o nouă investiție de un miliard de euro. Surprinzător, sau nu, anunțul era făcut în aprilie de Roxana Mînzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Unitatea se va baza pe o tehnologie înaltă și pe o forță de muncă bine pregătită și competitivă. Echipa Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene va oferi grupului de lucru coordonat de Ministerul Economiei tot sprijinul posibil pentru a facilita decizia investitorului de a opta pentru România.”, a mai scris Roxana Mînzatu pe Facebook.

Zona din România unde se deschide o nouă fabrică de cei de la Varta

Ulterior, pe 10 iunie, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu reprezentanții executivi Varta, în contextul în care compania germană explorează opțiuni pentru amplasarea unei fabrici de baterii auto, estimată la 1 miliard de euro.

Parteneriatul cu una din cele mai importante companii în producția pentru aeronave, Universal Alloy Corporation, ar putea schimba cu totul lucrurile, mai ales că zona de prospecție este în județul Prahova, lângă rafinăria Petrobrazi, și județul Dâmbovița.

Intențiile nemților sun cu atât mai serioase, cu cât, recent, Varta a înregistrat o companie în România, V4Drive România SRL. Firma are sediul social în Otopeni, la nord de București. Obiectul principal de activitate al noii companii este fabricarea de subansamble electronice. Varta Microbattery are deja o fabrică locală de baterii la Brașov.

Nu se știe deocamdată când și unde se va deschide noua fabrică. Ceea ce este cert, este faptul că vor fi multe angajări. Așa cum spuneam, investiția este de un miliard de euro. Asta ar putea revigora economia zonei, indiferent care va fi cea aleasă de cele două companii.