Zi neagră în familia Madonnei. Christopher Ciccone, fratele mai mic al artistei, a murit la 63 de ani

de: Andrei Simion
07 10. 2024

Christopher Ciccone, fratele mai mic al Madonnei și unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai săi, a decedat la vârsta de 63 de ani, informează The Independent. În cariera sa, el a fost responsabil pentru regia artistică a celebrului turneu „Blond Ambition” din 1990 al artistei.

Moartea lui Christopher Ciccone vine la doar două săptămâni după decesul mamei vitrege a lui și a Madonnei, Joan Clare Ciccone, care s-a stins și ea din cauza cancerului.

Fratele Madonnei s-a luptat cu o boală grea

Conform informațiilor furnizate de TMZ, Christopher Ciccone suferea de cancer și a murit pe 4 octombrie în Michigan, locul unde trăia. Ciccone a avut o colaborare îndelungată cu Madonna, ocupându-se de diverse aspecte artistice din cariera sa, printre care designul de interioare și decorul pentru turneele sale.

El a fost, de asemenea, director de turneu pentru „The Girlie Show” în 1993 și a apărut ca dansator în videoclipul „Lucky Star” din 1984. În anii ’90, a regizat videoclipuri muzicale pentru artiști celebri precum Dolly Parton („Peace Train”, 1997) și Tony Bennett („God Bless the Child”, 1997). Printre realizările sale notabile se numără și designul discului de 12 inch pentru single-ul „Like A Prayer” al Madonnei.

În memoriile sale din 2008, intitulate „Viața cu sora mea Madonna”, Christopher a vorbit despre relația sa complexă cu celebra artistă și despre cum căsnicia ei cu Guy Ritchie a creat distanță între ei. Cartea sa a devenit rapid un bestseller pe lista New York Times.

Madonna a avut o relație specială cu fratele său mai mic

Christopher și Madonna au fost foarte apropiați în copilărie, când au învățat împreună să danseze și să performeze. Cei doi fac parte dintr-o familie numeroasă, având încă patru frați: Anthony, care a murit anul trecut, Martin, Paula și Melanie. Decesul lui Christopher a survenit la scurt timp după moartea mamei lor vitrege, Joan Clare Ciccone, care a pierdut lupta cu cancerul la sfârșitul lunii septembrie.