Zi crucială pentru Laura Codruța Kovesi. Au reînceput negocierile pentru funcția de procuror-șef european

Zi grea pentru Kovesi! Negocierile penr funcția de procuror-șef au reînceput

Laura Codruța Kovesi are din nou parte de tensiuni! Zilele grele pare că abia acum încep pentru fosta șefă DNA. S-a dat startul la alte negocieri pentru funcția de procuror-șef european. Când se va decide viitorul ocupant al postului râvnit de procuror-șef și când va fi prima rundă de negocieri din noul format al Parlamentului European?

Zi grea pentru Kovesi! Negocierile pentru funcția de procuror-șef au reînceput!

Kovesi trece iar prin focuri! O nouă rundă de negocieri între Parlamentul Uniunii Europene și Consiliul European vizavi de funcția de procuror-șef European este programată în cursul zilei de marți. Viitorul șef al Parchetului UE va fi numit, de statele membre, la finele săptămânii. Prima rundă de noi negocieri din noul format al Parlamentului UE va începe marți, la orele 10:30. Subliniăm că mandatul aleșilor europeni este numirea lui Koveși la șefia noului Parchet UE.

„Zi crucială mâine, la Strasbourg, pentru Laura Codruța Kovesi!! La ora 10.30 are loc prima rundă de negocieri dintre reprezentanții Parlamentului European și cei ai Consiliul UE pentru desemnarea Procurorului Șef european. Vă reamintesc, săptămâna trecută a fost stabilită echipa noastră de negocieri. Mandatul încredințat de Parlamentul European este fără echivoc: Kovesi, Procuror șef al UE”
Rareș Bogdan

Se anunță clipe tensionate pentru Kovesi! Negocierile pentru funcția de procuror-șef european au reînceput
Se anunță clipe tensionate pentru Kovesi! Negocierile pentru funcția de procuror-șef european au reînceput

Cine face parte din echipa de negociere?

Echipa de negociere în vederea deciziei noului post: Monika Hohlmeier, președinta Comisiei de control bugetar (CONT) – PPE, Germania; Juan Fernando Lopez Aguilar, președintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) – S&D, Spania; Maite Pagazaurtundua, vicepreședinta Comisiei LIBE – Renew, Spania.

Amintim că românii o susțin în continuare pe fosta șefă DNA și că abia așteaptă verdictul care să-i ofere undă verde pentru ocuparea funcției. „Foarte bine! Acum așteptam cu mare interes numirea dumneavoastră. Mult succes!”, a fost unul dintre comentariile internauților.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI